MD 2032 Chisinau, stradela Burebista 15 of 4
+(373) 7940 71 10
Solarsmaster@gmail.com

Noua baterie plumb Carbon ce este?

Noi baterii cu plumb Carbon sunt disponibile pe piața din Moldova. Deci, ce este această baterie?

 

Designul și principiul de funcționare sunt în continuare același plumb-acid, dar...!

 

Pentru început, pe scurt despre bateriile cu plumb:

Acesta este cel mai comun și accesibil tip de baterie electrochimică testată în timp. Mai multe detalii aici: http://solars.md/обзор-основных-типов-аккумуляторных/

 

Diverse modificări (acid de plumb, OPzS, OPzV, AGM, GEL) au găsit aplicații în diverse domenii. Fiecare dintre aceste tipuri are avantaje și dezavantaje, dar toate au un dezavantaj principal - degradarea electrodului negativ în timpul ciclului de descărcare-încărcare. 

 

Faptul este că electrodul negativ al unei baterii plumb-acid constă din plumb spongios, iar sulfatul de plumb se formează pe suprafața sa atunci când este descărcat. Când este încărcat, acesta revine la poziția inițială. Acest proces nu este nelimitat, ca urmare a reacțiilor electrochimice și a caracteristicilor structurii electrozilor, sulfatul de plumb formează cristale care se lipesc de electrozi. Aceasta duce la o încetinire a migrației electronilor și la o consecință a stingerii treptate a bateriei. De asemenea, atunci când sulfatul de plumb este dus, apare un scurtcircuit între electrozi, ceea ce duce la defectarea bateriei.   

 

Dar progresul științific și tehnologic nu se oprește și noi tipuri de baterii cu Carbon cu plumb intră pe piață. Oamenii de stiinta de la Universitatea Japoneză în Kuishu (Kyushu University) au dezvoltat o tehnologie pentru a reduce duce sulfatare și, ca urmare, pentru a realiza o creștere în caracteristicile tehnice de plumb-acid baterie.  

Au integrat particule de carbon în electrodul negativ.

Acest lucru oferă bateriei caracteristici îmbunătățite de încărcare și descărcare.

Particulele de carbon foarte conductive sunt strâns legate de materialul activ și creează o rețea conductivă îmbunătățită, reducând rezistența internă, crescând densitatea energetică și o bună recuperare după descărcare.

Ulterior, designerii au îmbunătățit tehnologia de fabricație prin aplicarea aditivilor de carbon la compoziția electrozilor pozitivi, asigurând astfel o porozitate ridicată, rezolvând problema distrugerii active a materialului și reducând cât mai mult posibil procesul de sulfare. Capacitatea specifică a bateriilor cu carbon dublu este comparabilă cu bateriile litiu-ion, dar din punct de vedere al siguranței, bateriile noi sunt semnificativ superioare bateriilor cu litiu.

În plus, bateriile noi își păstrează viața de lucru mult mai mult și se reîncarcă mai repede, ceea ce le face o alternativă excelentă astăzi.

 

Plumb-carbon bateriile sunt folosite pentru a înlocui convenționale baterii plumb-acid cu un avantaj decisiv în capacitatea de a percepe rapid, fără daune, de lucru într-un ciclic modul cu evacuările de la 30% la 70%, fără riscul de sulfatare, precum și lipsa nevoii de răcire forțată. 

Există, de asemenea, dezavantaje: o cădere rapidă de tensiune la sarcini mari. Prin urmare, utilizarea acestora ca baterii de pornire nu este recomandată.

 

Cele mai bune condiții pentru funcționarea lor sunt o revenire uniformă a energiei electrice pe întreaga etapă de descărcare, adică utilizarea în sisteme de energie alternativă, în alimentarea cu energie de rezervă a centrelor de date, pe vehicule electrice, scaune cu rotile, cărucioare de golf, depozite și alte echipamente, precum și sisteme de telecomunicații și comunicații.

În viitor, se planifică trecerea la electrozi complet de carbon, care vor schimba radical numele bateriei. Acesta va fi complet pe bază de carbon.

Tab 1, am dat principalele caracteristici ale bateriei tip GEL, carbon de plumb, LiFePO4.

Aceste baterii sunt prezente pe piața moldovenească și sunt utilizate în energia alternativă.

 

Tab Nr 1

   

Tip

GEL VRLA

LEAD CARBON

LiFePo4

Tensiune, Volți

12

12

3,2

Adâncimea optimă de descărcare %

<35

<60

<90

Adâncimea de descărcare admisă %

<80

<90

<100

Resursa ciclică D. O. D.=50%

<1000

<2800

<3500

Resursa ciclică D. O. D.=80%

<500

<1700

<2000

Temperatura optimă a gr.Cu

.+15+25

.+15+25

.+20…+30

Interval de temperatură de funcționare gr.Cu

-40…+70

-40…+70

.-10…+60

Durata de viață la + 20 gr.Cu

<7

<15

<20

Auto-descărcare %

<2

<2

<4

Max. taxa % curent de capacitate

15-20

15-20

25-30

Timp minim de încărcare, h

8-12

8-12

2-3

Cerințe de întreținere

nu

nu

nu

Costul mediu este de $ 12v100amp / h

200-250$

250-300$

450-500$

 

Pentru consultări suplimentare, puteți contacta întotdeauna consultantul http://solars.md/контакты/

Call Now Button