MD 2032 Chisinau, stradela Burebista 15 of 4
+(373) 7940 71 10
Solarsmaster@gmail.com

Centrale electrice solare

După ce a luat decizia de a achiziționa o centrală electrică alimentată cu energie solară, probabil că ați studiat toate posibilitățile și avantajele energiei alternative și sunteți convins că funcționarea acesteia economisește bani și oferă o anumită independență față de sursele de energie centralizate. Pentru a obține beneficiile așteptate, nu trebuie doar să investiți în achiziționarea unui sistem solar, ci și să alegeți echipamentul potrivit.



Солнечные станции

Finalizarea centralei solare

O centrală solară modernă este formată în principal din aceste componente:

Echipament de bază.

  • Panou fotovoltaic popular (panou solar)
  • Invertoare - există mai multe tipuri (Mains, Hybrid, Standalone, Micro)

Echipament suplimentar

  • Controler de încărcare
  • Tipuri de baterii (AGM, GEL, LiION, LiFePO4, LiPO)
Stație de rețea 5000 (OnGrid)

Panou solar

Construcția panoului solar constă în:

  • Cadru din aluminiu;
  • Sticlă călită;
  • Înveliș de protecție;
  • Panoul solar, care este elementul principal al designului.
  • Coperta din spate;
  • Cutia de distribuție;
  • Un dispozitiv de conectare cu diode, care reduce la zero posibilitatea de rupere a panoului din cauza supraîncălzirii.                                                 

    солнечная панель

    Tipuri de panouri solare

    Două tipuri de panouri solare sunt cele mai populare în rândul utilizatorilor:

    Монокристаллические - sunt produse prin creșterea unui întreg cristal natural din siliciu topit. Când cristalul are dimensiunea potrivită, este tăiat în plachete subțiri, care sunt apoi folosite pentru fabricarea celulelor fotovoltaice. Acest proces este costisitor și necesită mult timp, dar plăcile monocristaline oferă cea mai mare eficiență.

    Policristalină - sunt fabricate din vaporii produși în timpul topirii cremenei și conțin impurități. Această tehnologie este mai puțin costisitoare și mult mai simplă. Panourile policristaline sunt mai ieftine, dar eficiența lor este mai mică. 


    Panouri solare

    Invertor

    Energia provine de la panourile solare sub formă de tensiune continuă, dar majoritatea aparatelor de uz casnic funcționează cu tensiune alternativă. Invertoarele pentru centralele solare convertesc curentul continuu în curent alternativ. De asemenea, dispozitivul controlează și optimizează producția de energie.

    Tipuri de invertoare cele mai utilizate pentru panouri solare

    Invertor de rețea - cele mai frecvente. Convertește energia de la panourile fotovoltaice cu exportul ulterior al acestei energii către rețeaua electrică urbană.

    Invertor de sine stătător - dispune de propriul sistem de stocare a energiei, format din diferite tipuri de baterii. Acest tip de invertor trimite energia convertită de la panourile fotovoltaice fie la sarcină, fie la baterie.

    Invertor hibrid - Dispozitiv universal cu funcții de rețea și de invertor autonom. Acesta poate stoca energia generată de panourile fotovoltaice în baterie, poate furniza energie către sarcină și poate exporta energie către rețeaua orașului. 

    Micro invertor - Sistemul fotovoltaic este instalat pe fiecare panou fotovoltaic sau pe un grup mic de panouri, permițând generarea unui curent alternativ pentru o sarcină de mică putere atunci când există o producție de energie.

    Invertor
    Call Now Button