MD 2032 Chisinau, stradela Burebista 15 of 4
+(373) 7940 71 10
Solarsmaster@gmail.com

Există vreun beneficiu de la achiziționarea de panouri solare?

Ce trebuie să știți atunci când investiți în panouri solare

Panourile solare sunt promovate ca o investiție în case și în viitor. Cu toate acestea, există o diferență semnificativă între investițiile obișnuite (de exemplu, depozite bancare sau conturi de investiții) și achiziționarea și instalarea unui sistem solar fotovoltaic.

Durata de viață a panourilor solare este mai mare de 30 de ani. Rambursarea este de obicei luată în considerare pentru o perioadă de 5-10 ani. După această perioadă, veți primi energie aproape gratuită de la panourile solare. Numai dispozitivele electronice (controlere solare, invertoare de rețea sau baterii) pot necesita înlocuire-după aproximativ 15 ani. Dacă aveți baterii în sistem, acestea vor trebui înlocuite și după un anumit interval de timp — în funcție de adâncimea de descărcare și de numărul de cicluri, frecvența înlocuirii variază de la 3 la 12 ani. Prin urmare, este de preferat un sistem cu Invertoare fotovoltaice de rețea fără baterii — necesită o întreținere minimă și este cel mai fiabil. Principalul său dezavantaj este că panourile solare nu mai funcționează atunci când există întreruperi ale alimentării centralizate. Dacă pauzele dvs. sunt rare și pe termen scurt, atunci puteți ignora acest dezavantaj.

Factorii care afectează randamentul investiției dvs. în panouri solare

  • Principalii factori care afectează rambursarea stației dvs. solare sunt: 1 tip de stație solară, 2 prețul energiei electrice, 3 volumul consumului de energie electrică. Tipul stației solare-pe grilă (vă recomandăm) acesta este cel mai profitabil și rapid recuperat Tip, Off Grid investiția dvs. va plăti mult mai mult din cauza bateriilor. Prețurile energiei electrice — în Moldova, prețurile energiei electrice nu sunt stabile și nu sunt uniforme în ultima perioadă, prețul la 1 kW a crescut și încă nu este clar care este soarta formării prețurilor energiei electrice. Pe baza tendințelor de formare a prețurilor în Ucraina și România, acest indicator (prețul pe 1 kW) va crește doar. Consumul de energie electrică — cu cât utilizați mai multă energie electrică, cu atât investiția dvs. în achiziționarea unei stații solare va fi mai rapidă. Puteți comuta încălzirea de la gaz la electricitate, treceți la o mașină electrică și nu plătiți pentru benzină etc. toate acestea vor accelera randamentul investiției dvs. 

De ce panouri solare si nu un alt tip de energie regenerabila?

Dacă vă gândiți să investiți în surse regenerabile de energie, atunci panourile solare sunt cea mai profitabilă investiție pentru țara noastră. 1 în Moldova sunt 220 de zile însorite și acest indicator este stabil. 2 investiția inițială într-o instalație solară este mult mai mică (nu există sisteme complexe pentru transferul unui tip de energie în altul). 3 costurile de întreținere ale stației solare sunt minime (nu există părți mecanice în mișcare, principalul lucru este să aruncați praful în timp:)) 4. Mobilitate, ușor de dezasamblat și asamblat într-un loc nou. 

Panourile solare vor afecta costul casei mele?

Absolut! Panourile solare cresc valoarea casei tale. Cu toate acestea, ca orice alt echipament de inginerie, creșterea costului unei case poate fi disproporționată față de costul achiziționării și instalării panourilor solare. Totul depinde de capacitatea dvs. sau de capacitatea agentului imobiliar de a prezenta toate avantajele panourilor solare potențialului dvs. cumpărător. Și, desigur, depinde dacă aceste avantaje sunt importante pentru cumpărător.

Nu uitați, de asemenea, că invertoarele de rețea și alte electronice necesită înlocuire în 15-20 de ani, precum și că panourile solare se degradează în timp. Uzura elementelor sistemului de energie solară afectează, de asemenea, cât de mult va crește prețul de vânzare al casei dvs. după ani de la instalarea panourilor solare.

Panourile solare sunt o investiție bună pe termen lung

Eficacitatea investițiilor în panouri solare depinde și de locul în care le folosiți. Desigur, în regiunile sudice și însorite ale Rusiei, beneficiul instalării panourilor solare va fi mai mare decât în regiunile nordice și joase. Conform cercetărilor publicate de Departamentul de energie, SUA, investițiile în panouri solare sunt profitabile și aduc profit în 45 din cele 51 de state americane (statele nordice Dakota de Sud, Idaho, Arkansas, Indiana, Dakota de Nord și Mississippi au fost neprofitabile pentru energia solară).

Pe de altă parte, în Hawaii, puteți economisi aproximativ 24% din costul facturilor de energie electrică (cifra medie de 25 de ani), iar în state precum California, New York, Colorado și New Jersey, proprietarul panourilor solare va economisi 10%.

Dacă aceste cifre nu vă impresionează, comparați-le cu investițiile în obligațiuni de trezorerie americane de 30 de ani, ceea ce va aduce un profit mai mic de 4% în această perioadă. Dacă o comparăm cu investițiile în valori mobiliare rusești, atunci există un mare risc nu numai de a câștiga, ci și de a pierde bani. Experiența ultimelor două crize (2008-2010 și 2014-2017) arată că este mult mai bine pentru oamenii obișnuiți care nu joacă profesional la bursă să-și investească fondurile gratuite în panouri solare, decât în depozite bancare sau valori mobiliare.

Concluzii

  1. Este profitabil să instalați panouri solare acum. Pe parcursul vieții lor de serviciu, acestea vă vor aduce beneficii care sunt de aproximativ 10 ori mai mari decât costul lor.
  2. Investiția în panouri solare este o decizie rezonabilă. Astfel de investiții sunt similare cu investițiile în măsuri de eficiență energetică și pentru a reduce pierderea de căldură a casei dvs. Orice dispozitiv care consumă mai puțină energie începe imediat să vă aducă bani economisind energie. Costurile de izolare suplimentară a casei dvs. încep să vă aducă economii la aer condiționat și încălzire imediat. În prezent, mulți oameni știu deja că investiția în măsuri de eficiență energetică este o investiție foarte inteligentă. Am încercat să arătăm că investițiile în panouri solare sunt similare.
  3. Nu uitați, de asemenea, că, pe lângă economisirea de bani din instalarea panourilor solare, contribuiți la lupta împotriva poluării mediului și a încălzirii globale. Acest lucru se datorează faptului că reduceți consumul de energie de la centralele electrice tradiționale, murdare din punct de vedere ecologic, cu combustibil.
  4. Panourile solare cresc valoarea casei tale. Și, în unele cazuri, își măresc atractivitatea în rândul cumpărătorilor, deoarece chiar dacă creșterea costului casei este mai mică decât costurile pentru o centrală solară pe acoperișul casei dvs., va fi mai ușor să vindeți o astfel de casă "avansată".
Call Now Button